Title of the Project - “Ref: ALB-14/0008 - “Promotion of Students Governments``

PHASE III: 07 JANUARY 2015 – 10 APRIL 2016

Donor: Ambasada e Mbretërisë Norvegjeze

Ne kuadrin e projektit “Merrni pjesë nëse dëshironi që zëri juaj të dëgjohet dhe vota juaj të numërohet” financuar nga Ambasada e Mbretërisë Norvegjeze me datë 04 Maj 2016 në Kukës Shoqata ALB-AID organizoi aktivitetin përmbyllës për Promovimin e Librit me krijimtaritë e nxënësve titulluar  “Jemi edhe Ne”.

Në këtë aktivitet morën pjesë nxënësit e shkollave të Qarkut Kukës (Kukës, Has dhe Tropojë). Morën pjesë dhe ndoqën nga afër këtë aktivitet Drejtori i DAR Kukës Z. Kujtim Ademi, Ambasadori i Norvegjisë shkëlqesia e tij Z. Jan Braathu, i shoqëruar nga Z. Gent Lepja – Manaxher i projekteve të Ambasadës Norvegjeze. Gjithashtu ky aktivitet kishte si qëllim vlerësimin e krijimeve më të mira të Nxënësve, në proze, poezi dhe vizatim.
Çmimin i pare: për prozë e fitoi nxënësja Arselinda Shurbi, shkolla 9-Vjeçare, Vranisht, për poezi nxënësja Gentijana Pepa, shkolla e mesme “Bajram Abdiu”, Bicaj, për artet figurative nxënësja Fatjona Buçpapaj, shkolla e mesme “Asim Vokshi”, Bajram Curri.

HAPY CHILDREN, HAPPY FUTURE - 01 Qershori - DITA NDËRKOMBËTARE E FEMIJEVE

Hapy children, Happy future – Within the framework of the International Children’s Day, on June 1, ALB-AID association in close partnership with the Regional Department of Education Kukes and with the support of the Norwegian Embassy in Pristina, organized a series of activities where have been involved the school children of Kukes town. The aim of the activity was to promote children’s participation in socio-educational activities. 15 students received awards for the top three spots in athletics, drawing and children’s song festival.

This event was attended by the Regional Director of Education, Head of the Kukes Council, the General Secretary of the Kukes Prefecture, the General Administrator of Kukes Municipality, school teachers, etc.